GRATIS FRAKT OVER 1000 NOK      GRATIS BYTTE     30 DAGER ÅPENT KJØP     RASK LEVERING   

Hvordan vaske våre ullklær?

 1. Vaskemiddel for ull

  Bruk vaskemiddel beregnet for ull, gjerne vår egen Lanullva ullvask, som er svært mild og uten konserveringsmidler. Enzymer og blekemidler i vanlig vaskemiddel er med på å skade ullfibrene. Ull skal ikke bløtlegges, klorbehandles eller tilsettes skyllemiddel.

 2. Ullprogram maks 30° C

  Maskinvask på ullprogram maks 30° C. Ull blir rent ved lave temperaturer fordi skitt og smuss ikke trenger så lett inn i ullfibrene.

 3. Sentrifugering maks 600 omdreininger

  Ull tåler en skånsom sentrifugering. Med vår luftige strikkemetode anbefaler vi at produktene vaskes med sentrifugering på maks 600 omdreininger. Husk å ta ut plaggene umiddelbart etterpå.

 4. Ikke tørketrommel

  Ull tåler ikke tørketrommel, så produktene bør helst tørke flatt. Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig og tørkes flatt. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen Lett& Luftig

 5. Vask et fåtall ullprodukter om gangen, og vask Lanullva for seg selv.

  Ved et mindre antall ullprodukter vil dette være skånsomt for ulla, og din Lanullva bevarer sin form og funksjon. Vasking av for mange ullplagg fører til at plaggene gnisser mot hverandre og nupper lettere oppstår. Lanullva ullplagg skal kun vaskes sammen med ullplagg i lik farge.

 6. Bland ikke flere tekstiler med ull i vaskemaskinen

  Bland helst ikke ull med andre tekstiler som også tåler 30 grader.Ved å vaske sammen med andre typer tekstiler vil ullplagget ditt tove og bli skadet.