Kvalitet og bærekraft går hånd i hånd 

Min mann kom ofte svett og kald hjem fra lange arbeidsdager i skogen og jeg måtte lage en ullskjorte som pustet. Bare sånn kunne han holde varmen selv i hvileperioder


Som gårdbrukere flest hadde Eilif lange arbeidsdager på gården og kom stadig hjem kald og sliten. Brit var bekymret for mannen sin som alltid frøs etter harde arbeidsøkter i skogen. Som utdannet konfeksjonstekniker og med en sterk lidenskap for ull og tekstiler, bestemte Brit seg for å hjelpe på den måten hun kunne best - med strikking!

Brit fant ut at Eilif trengte et ullplagg som føyde seg etter kroppens bevegelser og som samtidig holdt ham varm og tørr i all slags vær. Etter mye prøving utviklet hun Lanullva ullskjorten som har et spesielt luftmønster med pustende egenskaper. Den kan brukes rett på huden og klør ikke. Dette ble starten på gründereventyret som nå har blitt kåret til gasellebedrift tre år på rad.

Siden da har Lanullva vært i stadig utvikling og bedriften drives i dag av Brit og Eilifs datter, Gunn Anne. Hun ser viktigheten av å ta vare på kulturtradisjonen, men også videreføre den. Lanullva har i dag ullundertøy og andre ullplagg i flere kolleksjoner, og bedriften har egen designer som har skapt et tidsriktig formspråk. Våre kolleksjoner blir stadig utvidet.


En kjærlighetshistorie - opprinnelsen | Om oss

Tidlig på 1990 tallet gjorde strikkeglade Brit Vinje Lyngstad en oppdagelse som forandret livet - for både henne og mannen hennes Eilif. Historien bak Lanullva!

Brit og Gunn Anne forann fabrikk og kontorer på Lyngstad i Møre og Romsdal