4.7/5 basert på 25.426 anmeldelser

4.7/5 basert på 25.426 anmeldelser

Gratis frakt

30 dager åpent kjøp

Hvordan vaske ull

Lanullva

For at du på best mulig måte skal bevare ditt nye Lanullva ullprodukt har vi noen gode råd og tips til deg. Ved å følge disse anbefalingene vil du ha glede og nytte av produktet ditt lenge!

Vaskemiddel for ull 

Bruk vaskemiddel beregnet for ull, gjerne vår egen Lanullva ullvask, som er svært mild og uten konserveringsmidler. Enzymer og blekemidler i vanlig vaskemiddel er med på å skade ullfibrene. Ull skal ikke bløtlegges, klorbehandles eller tilsettes skyllemiddel.

 

Ullprogram maks 30° C

Maskinvask på ullprogram maks 30° C. Ull blir rent ved lave temperaturer fordi skitt og smuss ikke trenger så lett inn i ullfibrene.

 

Sentrifugering maks 400 omdreininger

Ull tåler en skånsom sentrifugering. Med vår luftige strikkemetode anbefaler vi at produktene vaskes med sentrifugering på maks 400 omdreininger. Husk å ta ut plaggene umiddelbart etterpå.

 

Ikke tørketrommel

Ull tåler ikke tørketrommel, så produktene bør helst tørke flatt. Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig og tørkes flatt. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen Lett& Luftig

 

Vask et fåtall ullprodukter om gangen, og vask Lanullva for seg selv. 

Ved et mindre antall ullprodukter vil dette være skånsomt for ulla, og din Lanullva bevarer sin form og funksjon. Vasking av for mange ullplagg fører til at plaggene gnisser mot hverandre og nupper lettere oppstår. Lanullva ullplagg skal kun vaskes sammen med ullplagg i lik farge.

 

Bland ikke flere tekstiler med ull i vaskemaskinen

Bland helst ikke ull med andre tekstiler som også tåler 30 grader.Ved å vaske sammen med andre typer tekstiler vil ullplagget ditt tove og bli skadet.

 

Tips:

Vi anbefaler Lanullvas egen ullvask. Husk ikke overstig 400 omdreininger på sentrifugering.

Ullprodukter tåler ikke flekkfjerningsmidler eller tørketrommel.

Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig og tørkes flatt. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen Lett & Luftig.
 

Vask gjerne ullplagget før bruk. Dette gjør at den fine og luftige strikkemetoden som er Lanullvas særegenhet fester seg bedre. Dette gjelder spesielt for ullproduktene fra den tykke ullkolleksjonen.

 

Varme hilsener fra oss på Lanullva

Forrige innlegg
Neste innlegg