Vask og vedlikehold 

For at du på best mulig måte skal bevare ditt nye Lanullva ullprodukt har vi noen gode råd og tips til deg. Ved å følge disse anbefalingene vil du ha glede og nytte av produktet ditt lenge!

 

 

Vaskemiddel for ull 

Bruk vaskemiddel beregnet for ull, gjerne vår egen Lanullva ullvask, som er svært mild og uten konserveringsmidler. Enzymer og blekemidler i vanlig vaskemiddel er med på å skade ullfibrene. Ull skal ikke bløtlegges, klorbehandles eller tilsettes skyllemiddel.

 

Ullprogram maks 30° C

Maskinvask på ullprogram maks 30° C. Ull blir rent ved lave temperaturer fordi skitt og smuss ikke trenger så lett inn i ullfibrene.

 

Sentrifugering maks 600 omdreininger

Ull tåler en skånsom sentrifugering. Med vår luftige strikkemetode anbefaler vi at produktene vaskes med sentrifugering på maks 600 omdreininger. Husk å ta ut plaggene umiddelbart etterpå.

 

Ikke tørketrommel

Ull tåler ikke tørketrommel, så produktene bør helst tørke flatt. Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig og tørkes flatt. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen Lett& Luftig

 

Vask et fåtall ullprodukter om gangen, og vask Lanullva for seg selv. 

Ved et mindre antall ullprodukter vil dette være skånsomt for ulla, og din Lanullva bevarer sin form og funksjon. Vasking av for mange ullplagg fører til at plaggene gnisser mot hverandre og nupper lettere oppstår. Lanullva ullplagg skal kun vaskes sammen med ullplagg i lik farge.

 

 

Bland ikke flere tekstiler med ull i vaskemaskinen

Bland helst ikke ull med andre tekstiler som også tåler 30 grader.Ved å vaske sammen med andre typer tekstiler vil ullplagget ditt tove og bli skadet.

 

Tips:

Vi anbefaler Lanullvas egen ullvask. Husk ikke overstig 600 omdreininger på sentrifugering.

Ullprodukter tåler ikke flekkfjerningsmidler eller tørketrommel.

Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig og tørkes flatt. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen Lett & Luftig.
 

Vask gjerne ullplagget før bruk. Dette gjør at den fine og luftige strikkemetoden som er Lanullvas særegenhet fester seg bedre. Dette gjelder spesielt for ullproduktene fra den tykke ullkolleksjonen.
 

 

 

Viktikge tips ved bruk av Lanullvaprodukter:

 

Husk å kjøp Lanullvaproduktene slik at de sitter tett inntil kroppen, produktene er strikket i et elastisk strikkemønster og plagget vil derfor gi etter og bli litt videre. Du oppnår også best funksjon ved at plagget er kroppsnært.

 

Vær forsiktig med skarpe gjenstander. Borrelås og glidelås, som kan skade den luftige strikken.

 

Er du uheldig og trekker ut en tråd i plagget, trekk den forsiktig inn igjen ved å ta tak i tråden fra baksiden i plagget.

 

Ull er fra naturen side et sensitivt materiale. Friksjon ved bruk av f. eks ryggsekk kan ullfibrene bli skadet, bruk derfor et beskyttende plagg over.

 

Lanullva produktene har en unik strikkemetode. Den luftige strikken gir en god varme, transporterer bort svette og du oppnår en god temperaturregulering. Vår anbefaling er derfor å bruke ullplagget innerst mot huden. Dette gjelder også våre ullplagg fra den tykke kolleksjonen. Skulle du ønske og bygge to lag med ull på de kaldeste dagene, anbefaler vi tolagsprinsippet med å starte innerste lag med produkter fra den tynne kolleksjonen Lett & Luftig og bygge videre med den tykke ullgenseren. 

 

Nupping av ullplagg skjer fordi at ull er et naturmateriale og består av lange og bløte fibre for at plagget skal være mykt mot huden.

 

Ull kan nuppe når statisk elektrisitet oppstår, noe som er med på å øke sjansen for nupping. Statisk elektrisitet oppstår når noe organisk gnis mot noe ikke-organisk. For eksempel når et naturmateriale gnisser mot et syntetisk stoff. 

 

Dersom nupping oppstår er det ikke en reklamasjonsrett.

 

Varme hilsener fra oss på Lanullva