Rask levering (0-3 dager)

tlf: 71295800

kundeservice@lanullva.no

Eilif Kolleksjon - 100% Norsk ull

Lanullva Eilif Kolleksjon - 100% Norsk ull

100% kortreist ull fra Hustadvika - nyhet høsten 2021.  

Han var bonden som elsket dyr og som verdsatte de enkle ting i livet. En solid og nevenyttig arbeidskar av de få, og som fikk kona til å strikke den første ulltrøya som ble fundamentet til Lanullva sin opprinnelse. Historien til Lanullva er jo basert på denne unike strikketeknikken som Brit oppfant, slik at hennes mann – Eilif Bernard Lyngstad, ikke skulle fryse når han arbeidet ute på gården og i skogen.

Den første ulltrøya var det ultimate arbeidsplagget for Eilif, og nå er tiden moden for å fortsette historien. Det gjør vi ved å lansere en ny kolleksjon – som vi jo nettopp har valgt å kalle Eilif. Verdiene til Eilif har gått i arv, og er hentet inn i alle elementer av genseren. Kompromissløst, ekte og ærlig, med en stor respekt for dyr. Dette har bidratt til å forme et nytteplagg like mye som en genser slik du vil bruke den.

Men kanskje det aller viktigste, en genser som du helst bare trenger ett eksemplar av.

KORTREIST NORSK ULL

For å lage genseren har vi satt søkelys på kortreist kvalitetsull. Vi har hentet ull fra ulike gårder i kommunen vår – fra sauer som beiter ute i tøffe og værharde Hustadvika kommune i Møre og Romsdal. Rett ved det beryktede havstykket med samme navn. Dyr som er omringet av saltvann og hardt vær – kanskje det beste utgangpunktet for å lage en genser som er tilpasset nordisk klima. Alt av materialer er hentet fra naturen. Logoen er laget av fiskeskinn, merkingen i plaggene er av kapok - et naturlig fiber fra kapok-trær.

Dette er ullgenseren som skal brukes, brukes igjen, og som helst skal gå i arv. Arbeidsgenser. Kosegenser. Terassegenser. Hyttegenser. Fingenser. Ullgenser.

Når du holder ullgenseren, vil du merke det. En tyngde som indikerer ekte vare. Når du har den på deg – en varme som aldri svikter.

Ull er råvaren som aldri går ut på dato. Nå er det vår tur til å vise deg vår versjon av en solid norsk ullgenser. Vi håper du liker og vil bruke ullgenseren like mye som vi allerede gjør.

 

FARGEVALG OG NAVN

De to fargene kolleksjonen kommer i - Grønnbakken og Gråstein, er tidløse og nedtonede varianter av varm grå og mørk mose-grønn, og vi er inspirert av familiehistorien når navnene ble valgt.

Grønnbakken er familien Vinje Lyngstad sin jordparsell på Lyngstad i jordbruk- og kystkommunen Hustadvika. Eilif hadde som den eldste og familieoverhode ansvar for å dyrke jorda etter han tok over gården til sin far Trygve.

Alt Eilif så var gråstein, men med hardt arbeid over mange år – og godt hjulpet av ivrige barn – ble gråstein plukket meter for meter, med utallige timer bak en traktorhenger for at Grønnbakken endelig så dagens lys.

Familien har opp igjennom årene fått et forhold til Grønnbakken – og vi husker fortsatt Eilif som står der med ullgenser og topplue og ser på skogen og ressursene som finnes der. Fjøset skal selvsagt fylles opp med ved for den lange høst- og vintersesongen på Lyngstad.

Og ikke bare det. Kreativ lek ute og verdifulle barndomsminner ble skapt for oss andre. Lite visste vi at dette flere år senere skulle legge grunnlaget til Eilif-kolleksjonen.

 

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres