Rask levering (0-3 dager)

Worldwide shipping

kundeservice@lanullva.no

Lanullva historien

Lanullva

Bevæpnet med omsorg, sunt bondevett og kjærlighet for sin mann Eilif - som stadig kom hjem svett og nedkjølt etter skogs- og gårdsarbeid, hentet Brit frem all sin kunnskap og utviklet en ullskjorte i en helt ny strikkemetode. Ved å kombinere luft med ren ull, sørget hun for at hennes kjære ektemann aldri frøs igjen.

Brit ga det pustende ullundertøyet navnet LANULLVA®. En forkortelse for lanolin, ull og varme.

Lanullva

Senere skulle hun vinne Reodor Felgen Pris for sin nyvinning. Et revolusjonerende strikkemønster som sørger for at ulla puster og isolerer. SINTEF testet senere ulltøyet og bekreftet Brit sin påstand - luft må inn i plagget, og sammen med ren ull vil dette opprettholde en naturlig varmebalanse.

I 2006 tok Brit sin datter Gunn Anne Vinje Lyngstad over driften som så det enorme behovet for varmeregulerende og funksjonelle ullplagg til bruk i hverdagen. 

I dag har vi et stort utvalg av moderne og behagelige ullplagg strikket i den fineste merinoulla, fra nyfødt til voksen. Den orginale og prisbelønte strikkemetoden har hele veien blitt ivaretatt for å gi deg den gode varmen. Uansett vær, årstid og aktivitet.  

Veien videre - Den dagen Gunn Anne Vinje Lyngstad overtok familiebedriften og merkevaren Lanullva, var det ikke bare verdens varmeste strikkemetode som gikk i arv.

Familien på Lyngstad hadde alltid vært glad i dyr og den helt spesielle naturen på Nordvestlandet – det var derfor helt naturlig at ullvareproduksjonen skulle foregå i respekt for verdier som fornybarhet, miljø og god dyrevelferd.

I sin jakt på de beste leverandørene av merinoull, så Gunn Anne mye dårlig dyrevelferd på reiser ute i verden. Også innen sauedrift og ren ull var det mye som ikke stemte. Selv store nasjoner innen sauehold og ullproduksjon behandler fortsatt sauen sin dårlig – mange steder!

Og hvordan kan du som kunde føle deg sikker på at den fine ullgenseren ikke kommer fra sauer som har det vondt?

Du skal slippe å bekymre deg for dette når du kjøper hos Lanullva. Vi setter dyrevelferd som vår høyeste prioritet når vi velger samarbeidspartnere, og verdens mest bærekraftige og tvers igjennom seriøse ullprodusent bærer merket Nativa.

Mulesingfri ull - alltid

Ingen av gårdene Nativa samarbeider med praktiserer den omstridte behandlingen mulesing. Dette ville vært brudd på den omfattende sertifiseringsordningen. 

Lanullva

Dyrevelferd og bærekraftig forretningsmodell

100% sporbar ull - helt fra gården og til deg. 

Nativa har sin egen protokoll som går lengre enn noen annen, når det gjelder kvalitet og sertifisering av gårder, forvaltning av naturen, og
dyrevelferd. Vi elsker samarbeidet med Nativa og ”våre” merino-bønder i Uruguay.

Vi har vært der, i dette myke og vakre landskapet, og sett det selv. Ikke bare er de snille med dyr, planter og naturen omkring – de bruker også avansert Blockchain-teknologi for å registrere alt de gjør under arbeidet.

Resultatet er 100% sporbarhet, fra beite til stell, klipping, strikking og transport – til oss og videre til deg. I løpet av 2021 kommer alle nye Lanullvaplagg til å være strikket med verdens fineste Nativa merinoull, fra verdens beste og mest fornøyde sauer.

”Back to nature is the future”, sa en stolt sauebonde til Gunn Anne. Takk for at du også er med på reisen, sammen med oss.

Lanullva

Bli kjent med lanullva

Er du interessert i å lære mer om oss og våre produkter i Lanullva, kan du lese bloggen vår her