Rask levering (0-3 dager)

tlf: 71295800

kundeservice@lanullva.no

Felix Baldauf

Lanullva Felix Baldauf

Vi har inngått samarbeid med Norges beste bryter, som også tok tittelen Europamester i 2017. Men hvem er han?

Felix Baldauf startet å bryte allerede som 9-åring i den lokale Kristiansund-klubben IL Braatt - som han også representerer den dag i dag.

Etter fullført videregående i Kristiansund, stod han ovenfor et valg om bryting eller utdanning. Han valgte å satse alt på ett kort. Dagen etter siste skoledag satte han kursen mot Oslo for å trene med det norske bryte-landslaget.

De første årene var han på U21/U23 landslaget og sanket medaljer i både EM og VM. Karrierens høydepunkt hittil kom i 2017, da han ble den første og yngste nordmann på herresiden til å vinne EM for senior på 25 år. Det førte til 2. plass på verdensrankingen og karrieren så ut til å på skinner.

Men, de neste 5 årene ble Felix jaget av et skademareritt uten like, og trente mye mindre enn det som krevdes for å være en av de beste. Kroppen streiket og han var ute mellom 4 og 6 måneder hele 4 ganger den perioden.

Høsten 2021 ble han etter en lang utredning diagnostisert med sykdommen Bekhterevs. Etter riktig medisinering merket han forskjell på både kropp og hode, og med rask bedring i livskvalitet. Det siste halvåret har han klart å levere resultater på et nivå han ikke har vært på siden han vant EM for 5 år siden, og han er langt ifra ferdig. Hovedmålet de neste årene er VM i 2022, og OL i Paris 2024 - som vil bli det absolutte høydepunktet i karrieren.

Når trening og brytematta ikke tar opp tiden fullstendig, er hans desidert største kjærlighet fisking. Uansett hvor tøffe nederlag han har hatt rent sportslig, har fiskingen alltid fått han til å koble av og glemme alt. Helst kombinert med fin natur og overnatting ute.

Det er under disse turene han sverger til Lanullva merinoull. Aktive turer i villmarka gir variert kroppstemperatur, men med Havbris ullundertøy innerst mot huden unngår han å bli kald uansett intensitet - selv om ullplagget er fuktig. En Hustadvika ullgenser eller den mest robuste ullgenseren fra Eilif i sekken gjør han klar for flere dager ute på tur, og varmer godt gjennom natta. 

Ulltøyet er også svært funksjonelt under trening utendørs, og spesielt etter trening. Ei gjennomsvett trøye blir skiftet ut med ei tørr Basic-trøye, og sørger for at han unngår sykdom. 

Felix ligger absolutt ikke på latsiden når han verken trener eller fisker. Studier innen Sport Management på Norges Idrettshøyskole er også noe som tar opp mye av tiden. Intensjonen er å gjøre en forskjell for utøvere når karrieren omsider blir lagt på hylla, og bruke erfaringene til å gjøre både hverdag og satsning bedre for unge utøvere.

Siden 2021 har NRK fulgt bryte-gjengen tett og steg for steg gjennom dokumentarserien «Hodet i klemme». Sesong 2 filmes nå, og kommer i februar 2023.

Vi heier på Felix og resten av bryte-laget, og gleder oss til å se mer av Felix fremover!

Følg Felix på Insta her

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres