Rask levering (0-3 dager)

tlf: 71295800

kundeservice@lanullva.no

Vask av ullklær

Lanullva Vask av ullklær

Ved å følge disse enkle rådene vil du ha glede og nytte av ullklærne dine fra Lanullva enda lenger!

 

Vask ullklærne dine minst mulig
Ikke bare er det bedre for miljøet, men dette vil også gi ullklærne dine lengre levetid. Ofte er det nok å legge ulla ut til lufting på natta. Vipps har du nyvasket ulltøy neste morgen – nesten hvertfall.

Ull kan nemlig absorbere store mengder vann, og det blir dermed mindre bakterier og lukt ved bruk. Det er ikke uten grunn at ull har et rykte for å være "selvrensende".

Vaskemiddel for ull 
Bruk vaskemiddel beregnet for ull, gjerne vår egen Lanullva ullvask, som er svært mild og uten konserveringsmidler. Enzymer og blekemidler i vanlig vaskemiddel er med på å skade ullfibrene. Ull skal ikke bløtlegges, klorbehandles eller tilsettes skyllemiddel og flekkfjerningsmidler.

Ullprogram på maks 30° C
Maskinvask på ullprogram maks 30° C. Ull blir rent ved lave temperaturer fordi skitt og smuss ikke trenger så lett inn i ullfibrene.

Sentrifugering maks 400 omdreininger
Ull tåler en skånsom sentrifugering. Med vår luftige strikkemetode anbefaler vi at produktene vaskes med sentrifugering på maks 400 omdreininger. Husk å ta ut plaggene umiddelbart etterpå.

Tørkes flatt, og ikke bruk tørketrommel
Ull tåler ikke tørketrommel, så produktene bør helst tørke flatt. Etter vask kan plagget med fordel strekkes forsiktig dersom du opplever at det har mistet formen. Dette er spesielt viktig for den tynne ullkolleksjonen vår, Havbris.

Vask et fåtall ullprodukter om gangen
Dette er mer skånsomt for ulla, og ullklærne dine vil bevare form og funksjon bedre. Vasker man for mange ullplagg sammen vil plaggene gnisse mot hverandre og nupper dannes lettere. Lanullva ullplagg skal kun vaskes sammen med ullplagg i lik farge.

Ikke bland andre type tekstiler med ull i vaskemaskinen
Vask av ull sammen med andre typer tekstiler vil tove og skade ullplagget ditt.

Vask gjerne ullplagget ditt før bruk
Dette gjør at den fine og luftige strikkemetoden vår fester seg bedre. Dette gjelder spesielt for plagg fra vår tykkere ullkolleksjon, Hustadvika.

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres