Rask levering (0-3 dager)

Worldwide shipping

kundeservice@lanullva.no

Merino og Tencel® – Våre mest miljøvennlige materialer

Lanullva Merino og Tencel® – Våre mest miljøvennlige materialer

Tencel® – Hva er det?

Tencel® er et av våre mest miljøvennlige tekstilmaterialer og er 100% nedbrytbart. Materialet kommer rett fra naturen og utvinnes av FSC®-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift.

- Tencel® har mange av de samme gode egenskapene som ull, og klær laget i Tencel® er myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden

I tillegg er Tencel® egnet for de som har sensitiv hud. Siden materialet puster godt og transporterer bort fuktighet fra huden, er det derfor et godt alternativ for dem som ønsker seg et mer miljøvennlig trening- og hverdagstøy der gjerne bomull og polyester er det mest vanlige å finne.

Tencel® produseres av Eukalyptus-trær. Produksjonen er FSC-sertifisert, som garanterer bærekraftig skogsdrift. Trær som brukes i produksjon blir erstattet, og selve råvareproduksjonen forbruker CO2 og produserer oksygen.

Tencel® er det registrerte varemerket til lyocell, og eies av den østerrikske bedriften Lenzing. Tencel® Lyocell fibre er produsert av trepulp fra bærekraftig kilder, og er en fornybar ressurs. Alle lyocell fibre som følger Tencel® standarden, har blitt sertifisert av Belgias sertifiseringsfirma Vinçotte som biologisk nedbrytbart og kompostabelt. Alle trær som blir brukt av Lenzing til produksjon av Tencel® Lyocell-fibre kommer fra bærekraftige skogplantasjer som enten har FSC® eller PEFC ™ sertifisering.

Skogsdriften foregår på områder som ikke passer til matjord og kommer dermed ikke i konflikt med matproduksjon. 

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres