0-4 dager levering

tlf: 71295800

kundeservice@lanullva.no

Allergivennlig ull

Lanullva Allergivennlig ull

Pustende og skånsom ulltøy for sensitiv hud

Flere studier viser at merinoull kan virke lindrende for deg med sensitiv hud eller atopisk eksem. Kombinert med vår luftige strikkemetode får du ulltøy med verdens beste varmeregulering. 

Velg myke og luftige klær

For deg med sensitiv hud eller atopisk eksem er det viktig å holde huden tørr, da varme og svette fremprovoserer kløe og utslett. Derfor anbefaler LHL Astma og Allergi myke, lette og luftige klær som puster godt.

Lanullva sin unike strikkemetode sammen med merinoulla sine naturlige egenskaper gir ulltøy med nettopp disse egenskapene:

Pustende strikkemetode som holder deg tørr og varm

Strikkemetoden vår gir bedre varmeregulering, og sørger for at svette og fuktighet transporteres bort fra huden. Hemmeligheten er masker med luftlommer som gir plaggene våre god isolasjon og ventilasjon. Lanullva tar dermed bedre vare på den varmen du allerede har, samtidig som ulla puster og slipper ut overskuddsvarmen som ellers ville gjort deg våt og kald. Slik holder vi deg varm uansett temperatur og aktivitetsnivå. 

Myk og kløfri merinoull

Vi bruker Nativa-sertifisert merinoull. Denne ulla har tynne, fine ullfibrer som kjennes myk mot huden. I tillegg til å være kløfri har merinoull høy isolasjonsevne, antibakterielle egenskaper og er i stor grad selvrensende. Strikkemetoden vår forsterker merinoulla sine naturlige egenskaper, og resultatet er ulltøy som er behagelig i bruk og holder seg tørrere i aktivitet. 

Lindrende effekt på eksem

Vi får flere tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som forteller at Lanullva sitt ulltøy kan brukes av både voksne og barn med sensitiv hud eller atopisk eksem. 

Flere studier viser at merinoull kan virke lindrende for denne gruppen. I 2017 gjennomførte 'Australian Wool Innovation’ et studie med superfin merinoull, og resultatene viser nedgang i alvorlighetsgrad og mindre symptomer på atopisk eksem hos deltakerne. Det er ullas evne til å regulere fuktighetsnivå og temperatur som gir positiv virkning på den unaturlig tørre huden og kløen dette medfører. 

All merinoull på lavere enn 21,5 mikron, slik som ulltøyet til Lanullva, skal være kløfri og myk mot huden. Hudleger anbefaler derimot foreldre om å lytte til barna sine dersom de ikke ønsker å bruke ulike typer ulltøy. For noen vil huden være så sensitiv at selv fin merinoull kan skape irritasjon.

Trygg og allergivennlig ull

Alle ullklærne våre er økologisk tekstilbehandlet. Kolleksjonene vår er i tillegg merket med Trygge Tekstiler, som betyr at ulltøyet vårt ikke inneholder allergi- eller kreftfremkallende stoffer. Alle våre ullprodukter er derfor trygge å bruke.

Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres