Historien bak Lanullva sin unike strikkemetode

 

LANULLVA ble startet av Brit Vinje Lyngstad i 1994. Hun er utdannet konfeksjonstekniker med lidenskap for ull og tekstiler. Men først, en vakker kjærlighetshistorie ga liv til det LANULLVA® er kjent for i dag.

 

Bevæpnet med omsorg, sunt bondevett og kjærlighet for sin mann Eilif - som stadig kom hjem svett og nedkjølt etter skogs- og gårdsarbeid, hentet Brit frem all sin kunnskap og utviklet en ullskjorte i en helt ny strikkemetode. Ved å kombinere luft med ren ull, sørget hun for at hennes kjære ektemann aldri frøs igjen.

Brit ga det pustende ullundertøyet navnet LANULLVA®. En forkortelse for lanolin, ull og varme.

Senere skulle hun vinne Reodor Felgen Pris for sin nyvinning. Et revolusjonerende strikkemønster som sørger for at ulla puster og isolerer. SINTEF testet senere ulltøyet og bekreftet Brit sin påstand - luft må inn i plagget, og sammen med ren ull vil dette opprettholde en naturlig varmebalanse.

I 2006 tok Brit sin datter Gunn Anne Vinje Lyngstad over driften som så det enorme behovet for varmeregulerende og funksjonelle ullplagg til bruk i hverdagen. 

I dag har vi et stort utvalg av moderne og behagelige ullplagg strikket i den fineste merinoulla, fra nyfødt til voksen. Den orginale og prisbelønte strikkemetoden har hele veien blitt ivaretatt for å gi deg den gode varmen. Uansett vær, årstid og aktivitet.